Ciri-ciri Guru Berkesan Berdasarkan Nilai-nilai Bitara

Sebagai seorang guru tugas anda bukan sekadar mengajar mengikut dan mematuhi jadual yang telah ditetapkan semata-mata. Sebaliknya perlu menerapkan ciri-ciri berkesan berdasarkan nilai-nilai bitara dalam pengajaran.

Sekarang mari kita lihat apakah ciri-ciri tersebut. Sememangnya nilai-nilai bitara ini adalah baru dan jarang sekali kita mendengarnya kan. Salah satu daripada nilai bitara yang ingin saya kongsikan di sini ialah berintegriti. Berintegriti di sini  berdasarkan Kamus Dewan ialah  amanah, telus, adil mempertahankan nama baik mereka drpd sebarang bentuk penyelewengan.

Apabila anda sudah faham tentang nilai-nilai bitara maka mudah untuk anda menyelesaikan sama ada tugasan ataupun latihan yang diberikan oleh pensayarah anda. Kita sedia maklum bahawa untuk menjadi guru yang berkesan dalam pengajaran maka perlu untuk seseorang guru menerapkan nilai-nilai bitara dalam kehidupan harian mereka.

Sekiranya seseorang guru itu mengamalkan nilai-nilai bitara maka tidak hairanlah sekiranya pelajar dalam sesebuah sekolah akan mendapat keputusan yang cermelang dalam peperiksaan. Bukan sahaja memberikan keputusan yang baik kepada pelajar malah jika nilai-nilai bitara di amalkan maka prestasi sekolah dan guru itu sendiri akan meningkat.

Namun begitu sekiranya anda memerlukan khidmat Menaip Assignment kerana anda berasa pening, kesuntukan masa, tarikh hantar dah dekat kekurangan buku rujukan dan takde idea Kilik Sini or dapatkan contoh Assignment di sini


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge